Kan dit website læses af Google?

Et flot website er ikke meget værd, hvis Google ikke kan læse det!

Sørg for, at din hjemmeside kan læses af søgemaskinerne - ellers er alle dine anstrengelser forgæves. Kontakt Wick Kommunikation, hvis du har spørgemål eller gerne vil have en SEO-gennemgang af dit website.

Teksten på hjemmesiden
Noget af det vigtigste for en god placering i søgemaskinernes resultatlister er selve teksten på hjemmesiden. Skriv gode tekster, hvor du bruger dine keywords - altså de ord, du forventer, at dine potentielle kunder / besøgende vil bruge i en søgning på Google for at søge efter en hjemmeside med dit indhold.

Det er vigtigt, at du koncentrerer dig om et eller to keywords pr. side på din hjemmeside og så sørger for, at disse ord fremgår af sidens URL (se længere nede i artiklen), i sidens navn og titel, i sidens metatags (se ligeledes længere nede), i overskriften på siden og selvfølgelig i selve teksten..

Læs mere om tekst til web.

Metatags
Metatags er information om hjemmesiden, som lægges ind i den bagvedliggende kode. Hvis du ikke er programmør, kan du ikke selv gøre det, med mindre du har et CMS (Content Management System), som giver adgang til oprettelse og redigering af metatags.

Det vigtigste metatag i denne forbindelse er meta-description eller meta-beskrivelsen:

Lav en kort beskrivelse af siden - max 150 tegn. Her skal du selvfølgelig også anvende de vigtigste keywords for netop denne side. Samtidig skal beskrivelsen virke som en appetitvækker for sidens indhold.

Begræns brugen af samme keywords på flere sider. Hvis alle sider har samme keywords, kan Google ikke se, hvilken side der er mest relevant, og så konkurrerer du med dig selv.


URL-alias / Link alias
Hvis du investerer i et CMS (Content Management System), så spørg til muligheden for at give siderne en "fornuftig" URL.

Hvis du har en hjemmeside opbygget i asp, kommer URL til at indeholde f.eks. '.asp?id=1' eller 'asp?menu_id=', og så kan søgemaskinerne have svært ved at indeksere dine sider. Nogle søgemaskiner kan ikke indeksere en side med et '?' i URL. Derudover giver selve URL teksten ingen mening for søgemaskinen - der er ingen keywords at indeksere.

Endelig kan både html og asp hjemmesider have nogle meget lange URLer, som kan være svære at sende som links i mail mv.

Hvis du ser her på min hjemmeside, kan du se, at alle undersider har et navn i URL, f.eks. www.wickkommunikation.dk/ydelser.asp.

I det CMS, jeg bruger - Ajour CMS fra ITIDE A/S - er det en del af standard proceduren ved oprettelse af en side, at den får et såkaldt "Link alias" - altså et rigtigt navn, som f.eks. Ydelser i ovenstående eksempel.


Wick Kommunikation kan hjælpe med en gennemgang og optimering af din hjemmeside, så Google kan læse siden - og synes om den!

Kontakt Wick Kommunikation!

Læs også ...

Hvis du vil vide mere om søgemaskineoptimering / SEO, kan du læse disse artikler:

Kontakt Hanne Wick - 2348 0033

Du kan også sende en mail eller bruge kontaktformularen.