Hvad er SEO?

Hvad er SEO / Søgemaskineoptimering?
SEO står for Search Engine Optimization – eller på dansk søgemaskineoptimering.

At optimere en hjemmeside i forhold til søgemaskinerne betyder, at man tilstræber at udforme hjemmesiden på en måde, som vil få søgemaskinen til at “læse” / indeksere teksten, vurdere den som brugervenlig, relevant, troværdig og på ekspertniveau – og derfor vise hjemmesiden højt på resultatsiden.

Der er flere områder at forholde sig til i en søgemaskineoptimering af hjemmesiden:
  • Teknikken
  • Design og grafik
  • Strukturen
  • Indholdet - tekst og fotos
  • Links til hjemmesiden


Teknikken
Platform/CMS: Få hjælp fra professionel til valg af system, til at sørge for at holde systemet opdateret og sørge for back-up. Hvis du vælger WordPress, så husk at tilknytte Yoast SEO plugin.
Hastighed: Test sidens hastighed og ret til. Pas på store/tunge fotos. Brug f.eks. Google PageSpeed Insights til at tjekke websitet.
Mobilvenlighed: Tjek navigation og visning af sider på mobil. Er det en webshop, så tjek hele købs- og betalingsflow.
Indhold: Undgå døde links, tomme sider, ens indhold på flere sider.


Design og grafik
Hjemmesidens design og grafiske elementer skal altid udformes på en måde, så det ikke hindrer søgemaskinernes robotter i at læse og indeksere indhold. Samtidig må hverken grafik eller fotos være for "tunge", da det får websitet til at køre langsomt, og det er især uhensigtsmæssigt på mobiler.
Hvis du vælger en designskabelon (Theme/tema på WordPress), så sørg for at vælge et design, der passer til dit indhold - struktur, antallet af sider, mængden af tekst, fotos osv. Få meget gerne hjælp til at vælge den rette designskabelon.


Strukturen
Strukturen på hjemmesiden skal være brugervenlig og logisk. Gør det ikke til en udfordring for brugeren at finde vej og pas på med menuer i "rullegardiner" (også kaldet dropdown menuer) i flere niveauer.
Lav gerne et sitemap (altså en oversigt over siderne på hjemmesiden), da det kan hjælpe både brugere og søgemaskiner til at finde frem til alle siderne. Se f.eks. sitemap for Wick Kommunikations hjemmeside.


Teksten / indholdet
Teksten skal være tilpasset søgemaskinerne – men det er et helt kapitel for sig selv, som jeg har beskrevet i artiklen Tekst til web.


Links til hjemmesiden
Generelt kan man sige, at jo flere der linker, jo bedre. Jo mere relevante hjemmesider, der linker, jo bedre. Jo flere søgeord i linket, jo bedre.

Links til hjemmesiden er afgørende for en god placering i søgemaskinerne – men det er ikke ligegyldigt, hvem der linker eller hvordan. Læs mere om vigtigheden af links i forhold til søgemaskineoptimering i artiklen Links til websitet.

Læs også ...

Hvis du vil vide mere om søgemaskineoptimering / SEO, kan du læse disse artikler:

Kontakt Hanne Wick

Send en mail, brug kontaktformularen eller ring til 23480033.

Har du brug for at kontakte mig hos UdviklingOdder, kan du læse mere om, hvad jeg kan hjælpe dig med og finde kontaktinfo på hjemmesiden Iværksætter Odder, hvor jeg har samlet alle vores tilbud til iværksættere og små virksomheder i Odder kommune.

Markedsføringshåndbogen

Hanne Wick er medforfatter til Markedsføringshåndbogen for små virksomheder, som udkom i oktober 2018.
Markedsføringshåndbogens hjemmeside
Markedsføringshåndbogens Facebookside